2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Makiažas

 Žinot ką? Man žiauriai nusibodo sirgti ir gulėti lovoje. Taip, šiandien aš vėl tai darau. Nors ir turėčiau užsiimti lietuvių kalbos įskaitai, bet nėra jėgų, nors tu ką. Prisiminiau, kad kažkada sulaukiau prašymo pakalbėti apie kosmetiką, makiažą. Nuoširdžiai sakau, šioje srityje esu gana mažai apsišvietusi, ir iš vis esu už naturalumą, bet pasidalinsiu savo šiokiomis tokiomis žiniomis apie kosmetiką :)
 Visų pirma, kaip tik prisiminiau vieną gerą būdą turėti gražią odą - gerti daug vandens (šioje srityje nepersistenkit ir negerkit po 3l per dieną, nes galit susigadinti inkstus, kepenis). Ir dar galiu pasakyti, neteko matyti asmens, kuriam soliariumas "išdžiovino" spuogelius. Gal kažkiek pamažino, bet tik tam kartui. Todėl nematau tikslo juose šusti vien dėl ale gero efekto :) Geriau jau susimeskit tuos pačius pinigėlius ir nueikit pas kosmetologę nušveisti odą.
 Dar vienas būdas, kaip jos nedirginti - nenaudoti kremų jei jų nereikia (nekalbu apie sausėjančią odą). Tiesiog jaunoms merginoms, kurių oda ir taip yra graži ir jauna tiesiog nėra tikslo jų vartoti, taip kaip tik oda įpratinama prie chemijos (tikrai reta paauglė turi lėšų geram, ekologiškam kremui), ir gadinasi, riebėja. Žinoma, kalbant ir apie tuos ekologiškus kremus - ne visi jie jau tokie geri kaip atrodo, todėl iki pirkdamos išsityrinėkit sudėtį.
 Mano pačios kosmetinę sudaro tušas, kremas su atspalviu (bb tipo), šešėliai, raudonis, rožinis lūpdažis, akių pavedimai (sausas ir skystas) ir keli vazelinai.Aj, dar turiu maskavimo pieštuką ir tikrai nepamenu, kada jį naudojau paskutinį kartą.
 Beto, galiu nuoširdžiai pasakyti, kad eidama į mokyklą nesidažau. Iš vis nematau tikslo keltis iš pačių ankstybių ir "nusipiešti" veidą. Taip taip, anksčiau elgdavausi priešingai, bet dabar, dėl gana nemažo krūvio mieliau tą laiką išnaudoju miegodama :) Na, o kalbant apie kosmetikos naudojimą - man ji dažniausiai reikalinga tik fotosesijose, renginiuose arba ant scenos.
 Visų pirma, makiažą pradedu ištepdama veidą kremu su atspalviu, galima ir pudra, bet man asmeniškai su ja nesiseka. Visada šį sluoksnį tepu kempinėle arba vatos lapeliu ir ne braukiu odą, o tapšnoju, taip geriau ir lygiau pasidengia. Taip pat pudrą siūlau rinktis kuo labiau derančią prie odos spalvos, nei tamsesnę, nei šviesesnę, kad nebūtų kokių nors kuriozų. Na, o jei nusprendėte, kad tamsi pudra jums tinka labiau nei neturalios spalvos, svarbu nepamiršti, kur ištepėte ir ar nieko nepamiršote ir kokią šukuoseną žadate darytis, nes ne kartą teko matyti gražuoles su per tamsia pudra, surišta arklio uodega ir pudra, kuri kaip tyčia baigiasi ties ausimis, kurios iš po oranžinio sluoksnio šviečia baltai.

 Beto, kažkaip įpratau panaudoti raudonį - jei einu švęsti švelniai šykį perbraukiu, jei fotografuotis, tada gerokai ryškiau, bet tik tada, kai fotografuojuosi, nes fotoaparatas blukina spalvas, bent makiažo. Tačiau eidamos kur nors, kad ir pasivaikščioti, niekada niekada niekada nenaudokite raudonio daug, arba iš vis nenaudokite jo, nes atrodysit kaip mergina šioje nuotraukoje.  Beto, kaip tik visai nesenai užmačiau paveikslėlį, kuriame parodyta kokias sritis dažyti pagal veido formą, todėl siūlau pasižiūrėti ir jums :)



Šešėliai taip pat nėra dalykas, tinkamas kiekvienai dienai, ypač einant į mokyklą. Pats didžiausias nusikaltimas tai žydri šešėliai. Kas iš vis juos išgalvojo? Tačiau, kaip minėjau, esant didžiuliam norui pasidažyti galima naudoti šiek tiek rusvų / persikinių spalvų šešėlių, bent mano nuomone, jie pagyvina žvilgsnį. Taip pat siūlau šešėlius rinktis pagal akių spalvą, šioje lentelėje kaip tik gana gerai nurodytos pačios spalvos. Tačiau vakarėliams aš renkuosi juodos - baltos spalvos variacijas. Šios spalvos tiks kiekvienai, tik svarbu nepadauginti juodos, nes gali atrodyti tarsi panda (na nabent toks ir yra tikslas. Taip pat tai galioja pieštukui). Beto, pridursiu dar kartą, šešėlius ne braukite, o tapšnokite - laikys ilgiau.

Lūpos. Visų pirma siūlau išbandyti namines kaukes lūpoms (čia). Man jos be galo patinka, nes sudrėkina lūpas, beto yra naturalios. Lūpdažis - jokiu būdu nesiūlau naudoti jo jaunoms paauglėms, kurios mano, kad taip atrodys vyresnės, tačiau jos atrodys pigiai ir tikrai ne seksualiai. O norinčioms ilgiau turėti gražiai padažytas lūpas, siūlyčiau pirma jas patepti pudra ar pagrindu. Patį lūpdažį tepkite pirštu, nes tepant iš tūbelės, jo gali būti per daug.




 Baigdama šį įrašą noriu pasidalinti su jumis nesenai atrastais patarimais makiažui (čia).Tikiuosi šis įrašas jums patiko :)
~

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą