2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Geriausios priemonės plaukams

 Žinoma, šios priemonės tikrai netiks kiekvienai, todėl aprašau tik tas, kurios tiko būtent mano lepūnams.
 Viskas prasidėjo nuo to, kad nusprendžiau atsiauginti plaukus kaip įmanoma greičiau arba iki liepos mėnesio turėti juos bent iki juosmens. galiu pasigirti, kad nuo rugsėjo pradžios manieji ataugo jau apie 13cm. Ir galiu pasakyti, kad tikrai tik tų priemonių dėka, nes kai pirmą kart nusikirpau plaukus, jie tiek pat ataugo tik per porą metų :)


 Taigi, pradėsiu nuo man asmeniškai pačio geriausio produkto - Babuška Agafija plaukų losijono. Kaip rašo ant etiketės, šiame losijone yra kmynių, ąžuolo žievės, ajero šaknies ir karčiojo rūgties ekstrakto, kurie stabdo plaukų slinkimą, skatina augimą. Galiu pasakyti, man tikrai tikrai padėjo ir plaukai jau po mėnesio buvo žymiai ilgesni. Asmeniškai aš šiuo skysčiu įtrinu dar šlapių plaukų šaknis, nors yra merginų, kurios jį naudoja visam plauko ilgiui, na, o kai manieji gana stori, turbūt ilgai neužtektų visam ilgiui, tiesa, kadangi jame yra alchoholio, netgi nepatariu naudoti plaukų galams, nes išsausins juos dar labiau :) Žinoma, yra minusas, kuris mane erzina, tai turbūt skystumas - įsipilti į delną ir trinti į plaukus neišpylus nei lašelio man neina, bet čia menka bėda, nes teoriškai, galima pilti tiesiai į galvą. Beto, jo kaina yra apie 6Lt, todėl manau jis tikrai prieinamas kiekvienai norinčiai ilgesnių plaukų :)

Dar vienas visai neblogas purškiklis plaukams Lacktimilk. Jo kaina irgi nėra didelė - 7,90Lt. Pirkau vietinėje Mixa parduotuvėje (Jurbarkietės žinos). Šiame purškiklyje yra pieno proteinų, kurie skatina plauko augimą ir regeneraciją. Atkuria keratino sluoksnį ir saugo nuo išsišakojimo. Visada purškiu juo plaukus antrą dieną po plovimo, nes rekomenduojama naudoti ant sausų plaukų, ir šeip, viso ką turi nesusimesi ant galvos vienu metu :) Šio purškiklio kvapas yra tikrai puikus, neerzinantis, o ir pati sudėtis nėra tokia siaubinga kaip galima įsivaizduoti.



 Sekantis geras (tik kiek girdėjau) produktas yra Ricinos aliejus. Tiesa sakant jį dažniau vartojau antakiams ir blakstienoms nei plaukams, tad negaliu nieko daug apkalbėti. Internete yra daug receptų su juo, tačiau tikrai nepatariu naudoti tepant ant plaukų šaknų, nes kaip ir kiekvienas aliejus js kemša galvos odos poras ir taip dar labiau skatina plaukus slinkti. Taip pat labai atsargiai reiktų jį naudoti ir ant pačių plaukų. Juk nesinori eiti apsiriebalavusiais plaukais jei netyčia nepavyktų viso jo išplauti :)



Ekologiškas kokosų aliejus. Naudoju jį kaip serumą plaukų galams, arba tepu link plauko galų (panašiai nuo vidurio, šaknų netepu, nes tas pats, kas su ricina), kad nesausėtų plaukučiai. Žinoma, tepuosi juo prieš plaunant plaukus, dažniausiai sekmadienį ryte, kad susigertų visos geriausios medžiagos. Ir šeip kokosų aliejaus kaukes rekomenduoja laikyti bent 5valandas, kad kažkuo padėtų. Jo galima rasti daugelyje kosmetikos parduotuvių arba kai kuriuose prekybos centruose ("Iki"). Kaina jei nesuklysiu už puse litro yra apie 15Lt.

 Plaukų priemonių linija Stuhr. Šių priemonių vargu ar įmanoma gauti Lietuvoje, o jei kas matėt, parodykit ir man :) Šiuo metu turiu likusį tik plaukų serumą ir tos pačios linijos kūno losijoną, tačiau galiu pasakyti, kad viskas, ką esame bandę iš šios produkcijos pilnai pasiteisino. Aliejukas, nors ant rankų atrodo labai riebus, tačiau į plaukus puikiai susgeria, todėl galima teptis net prieš išeinant į pamokas, taip pat jo nereikia daug ir užtenka tikrai ilgam. Po jo plaukai tampa švelnūs ir nebelieka sausumo pojūčio. O ir priemonių kainos, kiek pamenu nesikandžioja taip stipriai, bet vieno produkto kaina gali siekti apie 30Lt, bet čia bent tada, kai juos pirkome mes.


Chi silk infusion. Nusipirkau pamėginimui, tačiau galiu pasakyti, kad įsimylėjau iš kart. Dar drėgnus plaukus ištepu šiuo aliejuku, ir jie tikrai tampa tarsi šilkiniai, ima žvilgėti. Kadangi vis dar ieškau buteliuko šios priemonės už prieinamą kainą, todėl šį naudoju laaabai atsargiai ir tik svarbiomis progomis. Tačiau galiu pasakyti, kad mergina pardavusi man šį sakė, kad šio buteliuko užtenka 2 savaitėm, plaunant galvą kas antrą dieną. Iš pradžių nenorėjau patikėti, bet galiu pasayti, kad ji sakė tiesą. Šis aliejukas tikrai yra labai skalsus.

Selective Professional. Itališkas, "Žvaigždutės" kvapo losijonas stimuliuojantis plaukų augimą. Kol kas didelio poveikio nepajutau, nes per mažai naudojau jį. Tačiau mano draugei puikiai padeda ir ji juo patenkinta, todėl ir aš tikiuosi panašių rezultatų. Šio skysčio sudėtis taip pat nėra labai baisi, todėl galiu parekomenduoti mįgstančias naturalesnę kosmetiką. Tačiau jo kaina nėra labai maža, už 125ml sumokėjau apie 70lt., tačiau manau kad ilgiau panaudojus ir man pačiai pasijus tie rezultatai. Todėl tikrai nesigailiu dėl nei vieno išleisto lito :)

Ir pabaigai, mėgstamiausi šampūnai. Amway Protique ir Milk_shake. Galiu pasakyti, kad maniškiams plaukams, kuriems su bet kuo neįtiksi, šie šampūnai tapo patys mėgstamiausi. Abu šampūnai kainuoja apie 40-50Lt, tačiau išsiplovus galvą plaukai pasidaro purūs ir labai minkšti. Taip pat sakoma, kad šie šampūnai yra ekologiški, kuo bent permetus akimis sudėtį negalėčiau sutikti, bet tiesiog džiaugiuosi, kad man jie padeda ir tikrai manau juos naudoti :)




 Patys paskutiniai mano plaukų priemonių sąraše yra šie Gliss Kur purškalai. Mano plaukams šie visiškai netiko ir žiauriai sausino - po papurškimų plaukai atrodė tarsi stagarai ir buvo labai nemalonūs paliesti. Tačiau tikrai yra merginų, kurioms jis tiko, todėl nesakau, kad nereikia pirkti ar panašiai. Beto ir sudėtis man šio produkto yra tragiška, todėl antrą kartą jų nebepirkčiau :)


Šiam kartui tiek, beto, turiu pasakyti, kad tikrai nenaudoju visų priemonių vienu kartu ir niekam nepatariu. Tiesiog aš jas vieną savaitę naudoju vienas, kitą kitas, kad plaukai per daug neįprastų :)
Taigi, ačiū už dėmesį ir tikiuosi šis įrašas jums bus kažkuo naudingas :)
~




3 komentarai:

  1. Sveika, kur galima įsigyti šampūnus Milk_shake ir Amway protique? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na reikės išbandyti kai kurias siūlomas priemones. Man taip pat plaukai labai slenka, ypač po dažymo. Kol kas nei viena naudota priemonė nepadėjo. O jūs nesate nieko girdėjusios apie mezoterapija plaukams?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na reikės išbandyti kai kurias siūlomas priemones. Man taip pat plaukai labai slenka, ypač po dažymo. Kol kas nei viena naudota priemonė nepadėjo. O jūs nesate nieko girdėjusios apie mezoterapija plaukams?

    AtsakytiPanaikinti