2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Apranga pagal figūros tipą

Labas vakaras, na, pradėsiu turbūt tuo, kad niekada niekada negalima planuoti. Taip nutiko ir man. Tiek daug planavau penktadienio vakarą ir ničnieko tokio nenuveikiau, na bent to, kas planuota. O šiandien sugalvojau parašyti šiokį tokį, manau naudingą įrašą. Turiu iš kart pasakyti, kad nesu jokia madų ekspertė ar šeip asmuo, kuriuo reiktų sekti, tiesiog čia daugiau mažiau mano nuomonė :)
 Visų pirma, jums derėtų nusistatyti, koks jūsų figūros tipas. Manau tai nėra labai sunku padaryti, užtenka žvilgtelti į veidrodį ar paklausti, pavyzdžiui, mamos ar kito asmens, kuriuo pasitikit šiuo klausimu. Aš pati save laikau kriaušės figūros tipo mergina, nesu apsisprendusi :D
 O pagal stilistą K. Rimdžių figūrų tipai aprašomi šitaip:
•  Smėlio laikrodis: klubai ir pečiai vienodo pločio, pabrėžta liemens linija;
•  Kriaušė: klubai platesni už pečius, ryški liemens linija;
•  Pieštukas/stačiakampis: klubai ir pečiai vienodo pločio, liemens linija neryški;
•  Apverstas trikampis: pečiai platesni už klubus, liemens linija neryški;
•  Obuolys: liemens sritis platesnė už pečius ir klubus.
 Na, o aš norėčiau pradėti nuo smėlio laikrodžio tipo merginų:
Kadangi tokių panelių proporcijos yra idealios mados standartui (dažniausia), todėl šios merginos gali rengtis kone bekokius rūbus. Norėdamos pabrėžti savo figūra, jos gali rinktis juosmenį paryškinančius rūbus - dirželius ant klubų, taip pat tinkamos ir V formos iškirptės. Tačiau šio tipo merginoms nesiūloma vilktis plačių, krintančių palaidinų, nes tai gali visą figūros idealumą sugriauti. Tačiau to negalima pasakyti apie kelnes ar sijonus. Dažniausiai siūloma rinktis kelnes, sijonus aukštu liemeniu, kurie ryškina liemenį, o būtini aksesuarai šio tipo merginoms yra dirželiai - įvairiausių pločių ir dydžių.
 Bet, tokio tipo merginoms nesiūloma rengtis tiesaus kirpimo rūbų, nebent tam, kad paslėpti savo moteriškumą. Taip pat nesiūlomos ir nuo liemens ar pečių platėjančios palaidinės, nes jos paslepia visą liekno liemens grakštumą. Beto, su jomis vizualiai tampama žemesnėmis ir stambesnėmis.
 Toliau - kriaušės tipo panelės:
Šio tipo panelių tikslas yra paplatinti pečių liniją arba susiaurinti klubus, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą rūbo ilgį - viršutinės dalies rūbai turėtų baigtis virš plačiausios klubų linijos arba po ja. Taip pat, norint praplatinti pečius labai tinka įvairūs raukinukai, petukai, laivelio formos iškirptės. Rankovės labiausiai tinka besibaigiančios ties pečiais - taip vizualiai padidėja pečiai. O tuo tarpu apatinės dalies rūbai turi būti lengvai krintantys,labai neišryškinantys klubų, puikiai tam tinka tiesaus kirpimo kelnės. Taip pat siūloma rinktis šviesesnę, raštuotą viršutinę aprangos dalį ir kiek tamsesnę apatinę. Tačiau, šio tipo merginos turėtų vengti aptemptų kelnių, trikotažinių sijonų, nes jie kaip tik ryškina klubus, taip pat siūloma vengti dirželių ant klubų, tulpės siluetų sijonų, taip pat ir masyvių papuošalų, nes jie smulkina viršutinę kūno dalį.
 Obuolio tipo merginos:
Dažniausiai tokios merginos turi lieknas kojas, todėl jas gali demonstruoti, kasdienai puikiai tinka A formos suknelės, laisvesnio kirpimo rūbai. Taip pat puikiai tiks ir įvairios tunikos, suknelės su gilia iškirpte nugaroje. Tunikų ilgis turėtų baigtis ties plačiausia klubų vieta. Kad klubai atrodytų platesni, šio tipo merginos turėtų rinktis ties liemeniu parauktas tiesias arba siaurėjančias kelnes, taip pat apimties pridės ir tulpės arba klostuotas sijonas. Tačiau derėtų vengti kelnių ar sijonų pažemintu liemeniu, nes taip dar labiau išryškės liemuo, taip pat jokiu būdu nereiktų rinktis trikotažinių audinių ir rūbų paryškinančių pečių liniją, V formos ar boyfriend tipo švarkai. Beto, reiktų vengti blizgių, prigludusių, šilkinių rūbų ar medžiagų.
 Liniuotes/ Pieštuko tipo merginos:
Tinka įvairiausių tipų rūbai, šio tipo merginos gali vilkėti imantrių siluetų, gausiai dekoruotus drabužius, derindama įvairaus kirpimo ir stiliaus rūbus galite formuoti sau patinkančią figūrą. Kaip rašoma viename straipsnyje: "Idealas taps ranka pasiekiamas, jei užsisegsite ties liemeniu parauktą į apačią siaurėjantį sijoną, apsivilksite rauktiniais per krūtinę dekoruotus marškinius ir trumpą įliemenuotą švarkelį. Prie tokios aprangos būtinai avėkite dailius aukštakulnius." Tokios merginos, dažniausiai berniukiško sudėjimo, turi stengtis atrodyti moteriškesnės - gėlėti, lengvi rūbai, itin įliemenuot švarkai, golfai aukštesniu kaklu, mažos iškirptės, pūsti sijonai. Taip pat nereiktų vengti kelnių ir sijonų aukštu liemeniu - jie puikiai paslėps atsikišusį pilvuką. Taip pat tiks raukiniais ir draperijomis puoštos palaidinės ar suknelės. Klubus suapvalinti padės "peplum" detale puošti sijonai, apvalios ties klubais ir siaurėjančios kelnės. Tačiau šio tipo merginoms netiks tamsios spalvos ar smulkūs raštai, geriau rinktis šviesių spalvų, dideliais raštais margintus rūbus, taip pat vertėtų atsisakyti priglundančių rūbų.
 Trikampio tipo merginos:
Šio tipo merginos turėtų stengtis susiaurinti pečius arba praplatinti klubus. Tam labiausiai tinka lengvi, krintantys modeliai, V iškirptės, taip pat puikiai tinka ir vieną petį apnuoginančios, asimetrišku viršumi palaidinės ar suknelės. Renkantis raštus - jie turėtų būti vertikalūs. Taip pat tiktų ir batika arba ombre marginti rūbai, kurių viršus tamsus, o į apačią šviesėjantis. Norint praplatinti klubus taip pat tiks sijonai su peplum detale. Renkantis visą garderoba, derėtų vilktis vienspalvę palaidinę ir raštuotą sijoną. Tačiau šio tipo merginos turėtų vengti griežtų linijų drabužių taip pat ir pečius paryškinančių švarkų ar palaidinių.

Na, jeigu jus dar kas domina, parašykit man, pasistengsiu atsakyti į visus rūpimus klausimus :)
~

1 komentaras: